(0)

Beverwijk

0251 - 726169

Rotterdam

010 - 8509010

Meer inzicht en transparantie in de artikelstatus van uw gehuurde materieel dankzij unieke gelaserde artikelcodes

Wilt u meer inzicht en transparantie in de artikelstatus van uw gehuurde materieel? Door de unieke gelaserde artikelcodes bij Indu-Tools is dit mogelijk!

Indu-Tools maakt sinds enige tijd voor de codering van haar artikelen gebruik van een industrial 30W laser. De laser voorziet al onze artikelen van een unieke, gegraveerde code en vervangt hiermee de eerder gebruikte stickers. Dit is duurzamer, transparanter en efficiënter, omdat de geplastificeerde stickers vaak naar een tijdje loslaten, in de omgeving terecht komen en vervangen moeten worden. Onze artikelen zijn door het graveren altijd voorzien van een unieke code, dit biedt inzicht en transparantie in de artikelstatus van het gehuurde materieel.

Ieder artikel in onze huurvloot bezit een unieke numerieke code en een unieke barcode. Niet alleen de artikelen met keuringscertificaat zijn voorzien, maar ook alle bulkartikelen, zoals verlengkabels, veiligheidskabels en verloopkabels. Met deze unieke code kan er uit ons systeem specifieke informatie per artikel worden opgehaald. Dit betekent dat Indu-Tools en onze klanten altijd up-to-date zijn over de huurstatus van een artikel en kan achterhalen op welke locatie het artikel zich bevindt. Dit biedt zowel voor Indu-Tools als onze klanten transparantie. U heeft als klant altijd overzicht in het door u gehuurde materieel. Doordat de artikelstatus inzicht en transparantie biedt ziet u direct welke artikelen u nog in huur heeft staan, maar u mogelijk niet meer nodig heeft voor uw project of turnaround. Hierdoor kunt u uw gehuurde materieel tijdig inleveren, wat kostenbesparing oplevert.

Het graveren van de artikelen is arbeidsintensief, omdat elk artikel namelijk handmatig door de laser wordt voorzien van de code. De laser heeft een extra grote omkasting, zodat de meeste van onze artikelen gemakkelijk in de laser geplaatst kunnen worden. Voor de grotere artikelen is er aan de zijkant een opening gemaakt. In deze opening bevinden zich borstels die de bediener beschermen tegen stralingen. Door deze zijkant kunnen gemakkelijk moersleutels, steeksleutels e.d. worden gestoken, om vervolgens te worden voorzien van het unieke nummer. Ieder materiaal vraagt om een andere instelling van de laser. Onze collega, Verawut Braat, is inmiddels een specialist en weet dan ook precies hoe hij de laser moet instellen voor welk materiaal.

Voor de artikelen die toch vanwege hun vorm of materiaal niet gelaserd kunnen worden, gebruikt Indu-Tools speciale labels die middels een tie-wrap aan het artikel worden bevestigd. Deze labels zijn heel buigzaam en resistent tegen slijtage, hierdoor gaan ze dus heel lang mee en zijn daardoor beter voor het milieu en houden onze systemen up-to-date over de status van de artikelen.

 

Met de aanschaf van de laser hopen wij snel onze gehele vloot volledig te voorzien van gelaserde unieke codes, zodat wij onze klanten inzicht en transparantie in de artikelstatus kunnen garanderen. Wilt u meer weten over het proces, neem gerust contact op.