(0)

Beverwijk

0251 72 61 69

Rotterdam

010 85 090 10

"Indu-Tools is een ambitieuze organisatie en heeft het streven te blijven groeien" - Maurice Risse

Maurice Risse werkt al bijna 8 jaar bij Indu-Tools. Hij heeft verschillende functies uitgeoefend, voordat hij in zijn huidige functie terecht kwam. Sinds juni 2019 werkt Maurice als binnendienst medewerker en adviseert hij onze klanten graag telefonisch over het beste materieel bij de uit te voeren projecten.

Hoe ben je bij Indu-Tools terecht gekomen?
Ik solliciteerde bijna 8 jaar geleden op een vacature, toen nog in de krant, en werd uitgenodigd voor een gesprek. Na het sollicitatieproces werd ik aangenomen en kwam te werken op de logistieke afdeling. Toendertijd zaten we nog gevestigd in Dordrecht. Acht jaar geleden verhuisde Indu-Tools naar ons huidige hoofdkantoor.

Op de logistieke afdeling maakte ik orders klaar voor onze klanten en zorgde voor het retourneren van materieel. Ook werd ik gevraagd om van tijd tot tijd op een stop of turnaround te staan. Je bent dan verantwoordelijk voor je eigen mini magazijn op locatie. Dit was soms wel stressvol, maar een hele leerzame en leuke tijd. Je verrichte heel divers werk en bouwde aan je klantrelaties, omdat je met veel verschillende vaste klanten in contact staat.

Door verbeteringen in onze supply chain kreeg ik binnen de logistieke afdeling de verantwoording over administratieve handelingen. De nieuwe taken kreeg ik snel onder de knie en de binnendienst vonden dat het super goed ging. Altijd leuk om zulke complimenten te horen, dat geeft je een boost. Toen er een plek vrij kwam bij de binnendienst ben ik eigenlijk in deze functie gerold door mijn opgedane kennis en ervaring. De eerste periode werkte ik halve dagen bij logistiek en de andere helft van de dag werd ik ingewerkt bij de binnendienst. Inmiddels zit ik hier alweer ruim een jaar en heb het onwijs naar mijn zin. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb kunnen maken.

Hoe omschrijf je Indu-Tools als organisatie?
Indu-Tools is een ambitieuze organisatie en heeft het streven te blijven groeien. Niet alleen door het klantenportfolio uit te breiden en groei in omzet, maar ook voor de medewerkers bieden zij de kans om te blijven groeien. Doorgroeien binnen Indu-Tools is een mogelijkheid, dit wordt al bij je sollicitatie aangegeven.

Hoe zou je jouw team omschrijven?
Mijn team is fantastisch. Mijn collega’s zijn voor mij een belangrijke intrinsieke factor om al zo lang bij Indu-Tools te werken. Je moet met plezier naar je werk gaan. Binnen Indu-Tools communiceren we op een informele en open manier en dus ook binnen ons team. Dit vind ik essentieel om goed te kunnen samenwerken. We kunnen op elkaar bouwen en zijn als team goed op elkaar ingespeeld. Om als team goed te functioneren moeten de werkzaamheden geautomatiseerd zijn, er moet consistentie zitten in je werkzaamheden en de kennis over onze producten moet aanwezig zijn. Toen ik de stap maakte naar binnendienst medewerker had ik 7 jaar ervaring en kennis van ons materieel, daardoor is het voor mij vanzelfsprekend om onze klanten te adviseren over het beste materieel voor hun project.

Wat zijn mijlpalen voor jou geweest gedurende je tijd bij Indu-Tools?
Voor mij is mijn stap van logistiek medewerker naar binnendienst medewerker een mijlpaal geweest binnen de organisatie. Ik ben trots dat ik deze stap heb kunnen maken en bereikt heb waar ik nu sta.

Een project die er voor mij echt uitspringt, toen ik werkte als logistiek medewerkers, is de Hycon. Dit was een langdurig project, waar ik ochtend-, dag- en nachtdiensten heb gedraaid. Het was heel intensief en je bouwt echt een band op met je klanten en collega’s. Op dit project stond het magazijn op locatie nog niet op de huidige geavanceerde manier opgesteld. We hebben het door de jaren heen efficiënter ingericht en verder geoptimaliseerd.

In mijn huidige functie word ik heel enthousiast van projecten waar je een hele set verhuurd en orders compleet moet verzorgen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij gutsprojecten, waarbij er een aggregaat, compressor, gutsmachines en alle toebehoren geleverd moeten worden. Soms moeten er ook extern materieel worden ingehuurd. Je wilt de klant volledig bedienen met de service die men van ons gewend is. Ik probeer alles altijd zo snel mogelijk voor onze klanten voor elkaar te krijgen. Mocht dit een keer niet lukken, dan geef ik dat ook aan bij de klant. Snelle service en transparante communicatie is belangrijk. Als je na afloop hoort dat de klant helemaal tevreden is en het super geregeld is, dan geeft dat toch een boost!

Hoe zie je de toekomst van Indu-Tools?
Ik zie Indu-Tools als een groeiende organisatie met in de toekomst meer vestigingen door het land en eventueel ook in het buitenland. Voor mijzelf zou ik het leuk vinden om nog verdere stappen te maken, maar dat is iets voor later. Ik zit nu perfect in mijn functie!

Na al die inspanning en harde werken, hoe kom je aan je ontspanning?
Naast tijd doorbrengen en leuke dingen doen met mijn vrouw en kinderen, geef ik training aan mijn zoontje en zijn team bij de plaatselijke voetbalclub in Pernis. Vroeger heb ik zelf hoog gevoetbald, nu vind ik het heerlijk om mijn passie over te brengen op mijn zoontje en zijn team. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we met dit team later landelijk op niveau kunnen voetballen.