(0)

Beverwijk

0251 - 726169

Rotterdam

010 - 8509010

Indu-Tools – 15 jaar kwaliteit en service

Indu-Tools, de verhuurder van industrieel gereedschap en materieel, viert dit jaar haar 15-jarige bestaan.
Reden voor een interview met Sander Matthijssen, managing director van Indu-Tools. 

Sander, hoe heeft Indu-Tools zich door de jaren heen ontwikkeld?
Ik sta zelf sinds twee en een half jaar aan het roer van Indu-Tools. Vlak voor mijn komst is een van de twee oprichters met pensioen gegaan. Daarnaast zijn er wijzigingen in het bestuur doorgevoerd. Toen ik begon trof ik een prachtig bedrijf aan met een super reputatie, gemotiveerde medewerkers en een mooie klantenlijst. Over de jaren heen heeft Indu-Tools zich ontwikkeld tot één van de grote industriële verhuurders en betrouwbare partners voor de grote technische bedrijven als het gaat om het leveren van hoogwaardig materieel met daarbij behorende goede service.

Hoe zou je het DNA van Indu-Tools omschrijven?
Men ziet Indu-Tools als een organisatie waarbij daadkracht, flexibiliteit en service centraal staan. Ik denk dat dit een goede samenvatting is van de kracht van de organisatie. We beschikken over kwalitatief goed materieel, wat wij in een groot volume op onze vestigingen aanwezig hebben. Deze grote voorraden zorgen ervoor dat we snel kunnen schakelen. Maar het zijn vooral onze vakkundige mensen, hooggekwalificeerd technisch personeel, dat weet waar ze over praten en die hun best doen de klant te ontzorgen en altijd mee denken!

Waar staat Indu-Tools nu en wat zijn de plannen voor de komende jaren?
Niet alleen de organisatie hebben we verder geprofessionaliseerd, maar ook het klantenbestand hebben we flink weten uit te breiden, iets waar we heel trots op zijn. Verder hebben we aandacht besteed aan het beeldmerk en de communicatie rondom Indu-Tools. Een échte mijlpaal was toch ook de opening van een tweede vestiging in Beverwijk eind 2018. Door deze vestiging weten veel van onze reeds bestaande, maar ook nieuwe klanten uit de civiele techniek, weg- en waterbouw ons nu te vinden, klanten die we nog niet eerder in ons klantenportfolio hadden. Dit is natuurlijk strategisch heel interessant en zorgt ook weer voor een uitbreiding van ons assortiment.

Ons streven is om binnen afzienbare tijd ook een vestiging in een van onze buurlanden te openen. Dit is voor ons een logische stap, omdat we in onze buurlanden al aan een aanzienlijk deel via de onderaannemers leveren, waarmee we al samenwerken in Nederland. Het is natuurlijk klantvriendelijker en efficiënter om ook dichter bij de klant te zitten om zo de juiste service te waarborgen en de kosten voor bijvoorbeeld transport laag te houden. Afgelopen jaar hebben we ook een aantal mooie internationale projecten mogen voorzien van ons materieel, dus ik ga er vanuit dat de groei niet tot één land beperkt zal blijven.

Afgelopen jaar is, zoals voor iedereen, een heel ander jaar geworden dan we ons hadden voorgesteld. Het coronavirus had niet alleen een enorme impact op de industrie, maar vergde ook intern veel aanpassingsvermogen van onze medewerkers. Het corona virus zorgde tevens voor een creatievere manier van bedrijfsvoering. TA’s werden uitgesteld, geplande huur werd gecanceld en de aanvraag naar materieel nam af. Gelukkig hebben we een mooi en hardwerkend team binnen Indu-Tools, waarmee we ondanks het coronavirus de terugval beperkt hebben weten te houden. We zijn trots op onze werknemers en hun inzet!

Voor het verdere jaar ligt onze focus onder andere op de verdere digitalisering van ons werk. Zo maken wij nu al gebruik van een scansysteem waarmee de klant middels een unieke barcode op ieder artikel te allen tijde het overzicht heeft van waar het artikel zich bevindt en wat de status van de inhuur is. Je ziet dat dit met name op turnarounds zeer wordt gewaardeerd. Parallel hieraan zijn we ons klantenportaal verder aan het professionaliseren. Na het inloggen kan de klant hiermee onder andere op ieder gewenst moment een gedetailleerd overzicht zien van de status en de locatie van het gehuurde materieel. Handig, want zo krijgt de klant transparantie in het gehuurde materieel, waardoor kosten kunnen worden bespaard.

Daarnaast willen wij ons nog meer gaan toeleggen op levering, installatie en service van TLK (tijdelijk licht en kracht). We hebben in 2019 al een aantal mooie TLK-projecten mogen draaien. We leveren dan de stroomvoorziening middels een aggregaat. We hangen de verlichting op in de fabriek en leveren diensten met betrekking tot wijzigingen, vervanging en onderhoud van de verlichting. Lichtvoorziening is een belangrijk onderdeel van Indu-Tools, een van de mooiste projecten de afgelopen tijd is wel onze bijdrage aan de renovatie en heropening van dé Formule 1 racebaan van Nederland!

Last but not least is 2020 voor ons ook een jaar om wederom goed te kijken naar onze bijdrage aan een beter milieu. We zijn ons bewust van de CO₂-uitstoot die in onze branche wordt gecreëerd en door te investeren in het nieuwste materieel willen wij ook hier onze bijdrage aan leveren. Concreet betekent dit dat wij erop letten dat ons materieel is voorzien van de nieuwste technologieën, denk hierbij bijvoorbeeld aan LED verlichting en zuinige motoren. Maar ook aan een tijdsschakelaar en lichtsensoren op onze tijdelijke verlichting, waardoor deze niet onnodig stroom verbruiken. Wel zo duurzaam én efficiënt!

Op naar de volgende 15 jaar dus?
Jazeker, er is genoeg werk aan de winkel, de markt trekt weer aan en we hebben weer een aantal mooie projecten in het vooruitzicht. Heel uitdagend om dat allemaal weer in goede banen te leiden,  maar ik heb er het volste vertrouwen in en kijk uit naar nog heel veel mooie jaren samenwerking met al onze relaties in binnen- en buitenland!