(0)

Beverwijk

0251 - 726169

Rotterdam

010 - 8509010

Het is soms net de Formule 1

Het werken tijdens een ‘turnaround’, waarbij herstelwerkzaamheden en/of aanpassingen in een tot stilstand gebrachte fabriek of installatie worden uitgevoerd, vraagt van alle betrokken partijen een enorme inzet in een korte tijd. Time is money, iedere dag telt, dus moeten alle werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uitgevoerd worden. Indu-Tools, als leverancier van industriële gereedschappen en materieel heeft ook in het afgelopen jaar weer tijdens een hele reeks turnarounds haar diensten en materieel geleverd. Collega Bill Yildirim, projectmanager en vast contactpunt van Indu-Tools op de locatie Shell Pernis, vertelt over zijn ervaringen.

Bill, je staat op locatie tijdens een turnaround, hoe bereid je je hierop voor?
Je moet weten dat een turnaround een lange aanloopperiode heeft. Indu-Tools wordt al voor aanvang betrokken en brengt een passend advies over het benodigde materieel en eventueel baliepersoneel voor een magazijn op locatie uit. Ons advies is onder andere gebaseerd op de natuur van de werkzaamheden en het aantal lassers, fitters en monteurs on site. Wij zorgen ervoor dat alles aanwezig is, van de lasmachines tot het hef- en hijswerk. Vaak ligt ook de gehele planning, coördinatie en het onderhoud van de stroom-, lucht- en lichtvoorziening bij ons en managen wij ook de brandstofvoorziening voor de opdrachtgever.

Steeds meer klanten huren van Indu-Tools een magazijn op locatie in, wat zijn hiervan de voordelen?
In onze speciale turnaround containers zit precies wat er op iedere gemiddelde turnaround benodigd is, minimaal 80% van de gereedschappen zijn al op voorhand ingevuld en meteen beschikbaar. Binnen 24 uur is de container operationeel, inclusief stroom en internet. Door ons moderne uitgiftesysteem worden ongewenste vertragingen voorkomen en de hands-on tooltime verhoogd. En doordat wij alles registeren kun je het materieel ook weer op tijd terug laten brengen en ergens anders inzetten. Daarnaast helpen wij de opdrachtgever de kosten te drukken tijdens de uitgifte van gebruiksmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen, klein voorbeeldje: als men nieuwe handschoenen haalt moeten eerst de oude worden ingeleverd.

Waar ligt de speciale uitdaging voor jou tijdens een turnaround?
Het begin van een turnaround is net de formule 1 en wij zorgen ervoor dat de pit stops perfect uitgerust en bemand zijn! Om te zorgen dat de opdrachtgever altijd door kan bouw ik, op rekening van Indu-Tools, altijd een kleine overcapaciteit in. Dat geeft mij de zekerheid dat het nooit tot een stilstand komt. Ik probeer zoveel mogelijk te laten zien dat we er zijn en communiceer tekorten die vanaf het magazijn worden aan gegeven direct met de projectleider. Zo kunnen we samen kijken of het wel of niet besteld moet worden.

Waar kun je tijdens de turnaround blij van worden?
Het is een 24/7 job onder hoogspanning en het geeft mij altijd veel voldoening als Indu-Tools erin slaagt een bijdrage te leveren aan een succesvolle turnaround. En succesvol betekent vooral veilig en binnen de tijd en het budget. ‘Nee’ bestaat voor ons niet en mocht het zijn dat wij een artikel zelf niet in het assortiment hebben, dan gaan we dit alsnog meteen regelen zodat de klant dit niet hoeft te doen. Onze binnen- en buitendienst werken nauw samen en dan is het zó opgelost. En wat ook mooi is, aan het einde van de turnaround van de klant te horen: “het is weer top geweest!”.